Ingrediente
- 175 g piept de pui dezosat, fara piele, taiati bucati
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2,5 cm bucata de ghimbir, decojit si ras
- 1 albus de ou
- 1 lingurita de amidon
- 25 g migdale, decojite si tocate grosier
- 4 linguri de seminte de susan
- 120 ml ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 2 linguri de sos hoisin
- 1 lingura de sos dulce de ardei iute (sweet chili sauce)
- 3 linguri de sos de soia
- sare
- piper alb, macinat
- frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
Mod de preparare
Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena.
Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de sos de soia. Se proceseaza alte cateva secunde, apoi se transfera mixtura intr-un castron.
Cu mainile umede se modeleaza 10-12 bile, aproximativ de dimensiunea unei nuci si se tavalesc prin semintele de susan. Se pun apoi in frigider, timp de 20 de minute; astfel isi vor pastra forma mai bine in timpul gatitului.
Se incinge un wok, sau o tigaie mare si adanca, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins se prajesc chiftelele in transe, intorcandu-le regulat pana ce sunt rumenite uniform. Se scurg pe prosoape de hartie.
Intre timp de prepara sosul amestecand intr-un castronel sosul Hoisin cu sos de ardei iute si restul de sos de soia. Se servesc chiftelele cu sos, ornate cu frunze de coriandru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|