Ingrediente
- 1 kg vinete coapte
- 150 g morcov (spalat si curatat)
- 100 g stixuri cu susan
- 2 cepe mari (350 g curatate)
- 5 catei de usturoi
- 150 g orez fiert
- 50 g gris
- sare, piper dupa gust
- In plus:
- 4 lg pesmet + 1 lg faina pentru dat chiftelele
- Stixuri pentru pus chiftelele
Mod de preparare
1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.
2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.
3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.
4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina.
5. Pune chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius pentru 20-30 minute.
6. Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le transfera pe un platou. Infinge cate un stix in fiecare chiftea.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|