Chiftele de vinete la cuptor (de post)

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
25 Iun 2014 | 7481 vizualizari
Chiftele de vinete la cuptor (de post)

Iar am facut chiftele.:) Avand niste vinete coapte in congelator de care ma tot "impiedicam" am zis sa le folosesc la ceva. M-am gandit sa preiau modelul celor cu ghebe. Au fost bune, dar nu se pot compara cu cele de ghebe care sunt muuult mai gustoase.

Ingrediente

  • 1 kg vinete coapte
  • 150 g morcov (spalat si curatat)
  • 100 g stixuri cu susan
  • 2 cepe mari (350 g curatate)
  • 5 catei de usturoi
  • 150 g orez fiert
  • 50 g gris
  • sare, piper dupa gust
  • In plus:
  • 4 lg pesmet + 1 lg faina pentru dat chiftelele
  • Stixuri pentru pus chiftelele

Mod de preparare

1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.

2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.

3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.

4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina.

5. Pune chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius pentru 20-30 minute.

6. Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le transfera pe un platou. Infinge cate un stix in fiecare chiftea.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza noua calita

Postat de ralu_ca

Varza noua calita

Varza am curatat-o de frunzele care nu aratau foarte bine, am trecut-o prin jet de apa si am tocat-o marunt dupa care am pus sare si am "framantat-o" bine. Intr-o cratita am turnat o...

Citeste continuarea

Mancare de mazare (de post)

Postat de Valclaudia

Mancare de mazare (de post)

Curatam si spalam legumele. Ardeiul, ceapa si morcovul se trec prin robot apoi se calesc in ulei (cca 10 minute). Rosiile se trec de asemenea prin robot, obtinem un suc de rosii mai gros pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 16:47
la 25.06.2014, 16:54
Cred ca sunt delicioase!
la 25.06.2014, 17:13
buna idee
la 25.06.2014, 17:18
la 25.06.2014, 17:42

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking