Chiftele de pui la cuptor

Postat de timea in Aperitive / Garnituri
7 Iun 2013 | 7382 vizualizari
Chiftele de pui la cuptor

O noua reteta cu carne de pui foarte gustoasa si sanatoasa. Sunt multi care zic ca chiftelele la cuptor nu sunt atat de bune ca cele prajite in ulei, insa noi le preferam pe cele la cuptor si de cand am descoperit varianta aceasta fff rar le mai fac prajite.

Ingrediente

  • 600 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • Extra: pesmet pt tavalit chiftelele (optional)

Mod de preparare

Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam.

Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt.

Eu cel mai bine omogenizez cu mana iar la final incorporez si pesmetul. Separat intr-un bol punem cateva linguri de pesmet.

Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si cu mana formam chiftelele pe care le invartim prin pesmet.  

Asezam chiftelele in tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50 de minute sau pana se rumenesc deasupra.

Nu trebuie sa le intoarceti de pe o parte pe alta.

Ca sa fiti siguri ca sunt facute, luati una si gustati.

Scoatem din cuptor si putem servi atat calde langa un sos aromat cu busuioc sau reci cu salate de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Retete similare

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...

Citeste continuarea

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Postat de Satisfyyourcravings

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. ...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.06.2013, 18:48
vreauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
la 07.06.2013, 18:49
super -bune
la 07.06.2013, 18:50
Bia , Mihaela
la 07.06.2013, 18:51
bune-or fi
la 07.06.2013, 18:52
Si mie imi plac la cuptor facute!!!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking