Carne de pui ramasa prin frigider si pe care nu mai stiam cum sa o finalizez....
Ingrediente
pt chiftele:
1/2 piept de pui
1 ou
1-2 catei de usturoi
1-2 felii de paine veche de 2-3 zile
1 cescuta lapte
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita oregano si busuioc uscat
1 lingura patrunjel tocat marunt
1-2 linguri pesmet
ulei pt prajit
pt sosul de rosii:
1 ceapa rosie
2 catei de usturoi
1/2 lingurita busuioc uscat
1-2 lingurite pasta de gogosari
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de masline
pt servit:
100 gr spaghetti de persoana
Mod de preparare
Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, sare si piper dupa gust,oregano, busuioc, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in lapte, scrursa si sfaramata, patrunjel tocat. Se amesteca toate ingredientele, iar cu mana umeda se formeaza chiftelute. Se prajesc in ulei incins pana devin rumene si se scot pe servetele de bucatarie.
Pt sos: se caleste ceapa, se adauga usturoiul tait marunt si se caleste si el 1 minut, se adauga sucul de rosii,pasta de gogosari, sare si piper dupa gust, busuioc. Se lasa sosul sa fiaeba cateva minute pana ajunge la consistenta dorita.
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se servesc spaghete cu sos de rosii si chiftelute deasupra.
Pofta buna!!!
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se...
Intr-un castron se pun carnea, pesmetul, condimentele pentru chiftele de la Delikat, oul si putin cimbrisor uscat. Se amesteca toate ingredientele si se formeaza cu mainile umede chiftelutele,...