Platou festiv, pentru revelion
Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri 30 Dec 2019 | 5373 vizualizari
Ideea acestei rețete de platou festiv cu aperitive pentru revelion mi-a venit la Crăciun, când de asemenea, pregătisem, ca de obicei, un platou special. Cred că mai erau câteva preparate, dar marea majoritate au fost repetate și pentru acest platou, de revelion.
Dintotdeauna mi-a plăcut să pregătesc aperitive drăguțe și gustoase, făcute cu puțin timp înainte de evenimentul respectiv, ca să fie proaspete. Nici măcar pe vremuri, când pretențiile multora se limitau la felii de: salam, cașcaval, tobă, sângerete, telemea și alte bunătăți înșirate pe farfurii, nu prea procedam astfel, ci pregăteam platouri cu aperitive speciale, apreciate de toți invitații.
Dovada acestei obișnuințe este că majoritatea acestor preparate se găsesc de ceva timp în lista mea de aperitive, pentru că de obicei nu încerc rețete noi atunci când am invitați. Mai întâi experimentez singură și abia după aceea le pun pe masă, în platouri, în fața musafirilor. Este modul meu de a le onora prezența în casa noastră...
Am pregătit două platouri aproximativ similare, pentru că nu-mi încăpeau toate preparatele pe unul singur. Pentru rețete, vă invit să urmați link-urile din rețetarul meu. Acolo sunt date și toate ingredientele necesare, cu mai multă exactitate decât aici.
Inapoi la reteta
|