Platou festiv, pentru revelion

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
30 Dec 2019 | 5373 vizualizari
Platou festiv, pentru revelion

Ideea acestei rețete de platou festiv cu aperitive pentru revelion mi-a venit la Crăciun, când de asemenea, pregătisem, ca de obicei, un platou special. Cred că mai erau câteva preparate, dar marea majoritate au fost repetate și pentru acest platou, de revelion. Dintotdeauna mi-a plăcut să pregătesc aperitive drăguțe și gustoase, făcute cu puțin timp  înainte de evenimentul respectiv, ca să fie proaspete. Nici măcar pe vremuri, când pretențiile multora se limitau la felii de: salam, cașcaval, tobă, sângerete, telemea și alte bunătăți înșirate pe farfurii, nu prea procedam astfel, ci pregăteam platouri cu aperitive speciale, apreciate de toți invitații.  Dovada acestei obișnuințe este că majoritatea acestor preparate se găsesc de ceva timp în lista mea de aperitive, pentru că de obicei nu încerc rețete noi atunci când am invitați. Mai întâi experimentez singură și abia după aceea le pun pe masă, în platouri, în fața musafirilor. Este modul meu de a le onora prezența în casa noastră... Am pregătit două platouri aproximativ similare, pentru că nu-mi încăpeau toate preparatele pe unul singur. Pentru rețete, vă invit să urmați link-urile din rețetarul meu. Acolo sunt date și toate ingredientele necesare, cu mai multă exactitate decât aici.

Ingrediente

  • 10 felii de jambon
  • 12 linguri încărcate de salată de boeuf
  • 6 ouă, pentru umplut (12 jumătăți)
  • 6 roșii mari, pentru umplut
  • 6 roșii cherry, pentru buburuze (12 jumătăți)
  • 6 felii de cașcaval
  • 6 felii de șuncă presată
  • 12 chifteluțe de porc și 12 roșii cherry
  • chifteluțe de porc
  • 10-12 linguri de salată de vinete cu maioneză
  • umplutură din cremă de brânză (pentru buburuze)
  • umplutură de telemea, ouă și jambon, pentru rulourile de cașcaval
  • 100 grame de telemea de vaci, 1 cartof fiert și 50 grame de unt (pentru oamenii de zăpadă)
  • Pentru decor:
  • 8-10 foi de salată verde creață
  • 5-6 linguri încărcate de maioneză
  • măsline feliate
  • morcovi fierți
  • 1 ardei capia
  • piper boabe

Mod de preparare

Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut.

Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru rulouri.

Am făcut salata de vinete și maioneza.

Am pregătit elementele de decor și am răzuit telemeaua și cartoful pentru oamenii de zăpadă.

Am umplut ouăle și roșiile. Am făcut rulourile de jambon și de cașcaval.

Am făcut oamenii de zăpadă și i-am ornat.

Am ornat toate aperitivele și le-am pregătit pentru aranjarea pe platouri.

Am pus foile de salată pe platouri și am aranjat aperitivele:

Omul de zăpadă, în mijloc: 

https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-oameni-de-zapada-din-branzeturi-85244.html

Rulourile de șuncă, umplute cu salată de boeuf:

https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulouri-de-sunca-umplute-cu-salata-boeuf-84961.html

Rulouri de cașcaval: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulouri-svaiter-89474.html

Ouă umplute cu cremă de brânză și jambon:

 https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-oua-umplute-cu-crema-de-branza-si-jambon-89189.html

Roșii umplute cu salată de vinete (la care am adăugat maioneză, pentru că nu sunt de post): 

https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-de-post-rosii-umplute-cu-salata-de-vinete-84174.html

Buburuze umplute cu cremă de brânză: 

https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-buburuze-umplute-82229.html

Am făcut chifteluțe după rețeta: 

https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-sos-de-maioneza-cu-ceapa-85552.html

Pentru salata de boeuf am respectat rețeta:

https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou festiv, pentru revelion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu ceapa verde

Postat de Dya

Placinta cu ceapa verde

Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va...

Citeste continuarea

Snitele de pui picante

Postat de merisor67

Snitele de pui picante

Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 19:28
la 30.12.2019, 19:40
Ce bine arată!
la 30.12.2019, 19:44
Ce ai mai muncit si migalit . Foarte harnica esti .
la 30.12.2019, 19:46
Mulțumesc frumos, Oana, pentru apreciere!
la 30.12.2019, 19:51
Mulțumesc frumos, Mihaela! Da, muncesc la toate rețetele, le migălesc, pentru că așa îmi place și dintotdeauna fotografiez toate etapele ”fabricației” nu fac doar expoziție finală într-o farfurie, chiar dacă asta ar fi tentant. Ce-ar fi fost să nu fotografiez acum și aperitivele, înainte de asamblarea finală...?!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking