Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
24 Sep 2017 | 5541 vizualizari
Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete

Un aperitiv de post (și nu numai) foarte gustos și ușor de făcut acum, toamna, când vinetele sunt legumele principale de sezon sau iarna, cu ceea ce am pus la conservat în borcane sau la congelator. Dacă le mai și decorăm frumos, roșiile umplute cu salată de vinete pot nu numai să ne încânte gustativ, dar să ne și înfrumusețeze mesele noastre festive sau obișnuite, de zi cu zi. De obicei, eu fac salata de vinete cu maioneză și cu usturoi, dar acum am făcut-o fără maioneză și cu ceapă, ca să fie bună și în zilele de post.

Ingrediente

  • 1 vânătă medie
  • 1/2 ceapă
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 4 roșii
  • măsline (pentru decor)

Mod de preparare

Se spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc mediu.

Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de bucătărie din hârtie, se decupează partea superioară (lăsând partea inferioară mai mare) după care se golesc de semințe. Se așează roșiile pe o farfurie, cu deschiderea în jos, pentru ca zeama adunată să se scurgă.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie și se taie fin, 1/2 din ea.

Când vânăta s-a copt, se scoate din cuptor, se curăță de pieliță, se lasă puțin la scurs într-o strecurătoare și apoi se toacă bine. Se adaugă ceapa tăiată fin, uleiul, încetul cu încetul, încorporându-se ușor și apoi se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu jumătățile de roșii cu salata de vinete și se decorează, după preferință cu: măsline, verdeață, gogoșari murați...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute vegetariene

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender. Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2017, 15:51
la 24.09.2017, 15:53
HE-HE!
la 24.09.2017, 16:00
Mulțumesc, Motănel!
la 24.09.2017, 16:01
Mulțumesc, Ina!
la 24.09.2017, 16:03
foarte buna salata si frumoasa prezentare

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking