Carnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă.
Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă. Apoi se scurge de uleiul în care s-a călit și se pune în amestecul de carne, la care se adaugă: oul, bicarbonatul, sarea, piperul, cimbrul, oregano și la urmă, făina albă. Se amestecă, se încorporează toate aceste ingrediente și când compoziția este omogenă se fac biluțe mici de carne, se tăvălesc prin făină și se prăjesc la foc mic, în tigaia cu ulei suficient, incins în prealabil.
Chifteluțele se scot cu paleta într-un vas în care s-a pus hârtie absorbantă, pentru a scăpa de excesul de ulei. Se lasă chifteluțele la răcit și se prepară, între timp, maioneza.
Se prepară o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș de ou, pasat bine și amestecat cu o linguriță de muștar clasic și cu un gălbenuș crud. Se adaugă uleiul, puțin câte puțin și se mixează, până ce maioneza este bine legată, iar la urmă se adaugă zeamă de lămâie, după gust.
Sosul de maioneză se prepară adăugând 3 linguri de iaurt gras și omogenizând bine.
Ceapa roșie se curăță, se spală, se taie în forma dorită și se adaugă în sosul de maioneză.
Chifteluțele răcite se adaugă și ele în sos, se dă preparatul la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră și apoi se servește rece, eventual cu pâine prăjită și roșii.