Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa

Postat de RODIMUR in Porc
27 Ian 2018 | 3962 vizualizari

Un aperitiv foarte bun, pentru mesele festive, dar și pentru un mic dejun oarecare. Înainte de revoluție, aperitivele de la mesele festive erau mai mult preparate în casă și mai puțin cumpărate din magazin, nu doar pentru că lumea era mai harnică, ci mai ales pentru că atunci magazinele erau cam goale și ce se găsea uneori, se cumpăra pe cartelă... Am făcut acest aperitiv așa cum se face la noi în familie și în Moldova, în general. Dacă pârjoalele moldovenești se fac aici de formă ovală, chifteluțele de formă rotundă (astea se fac la fel și în alte țări, după cum am constatat!) chifteluțele în sos de maioneză le facem mici, ca niște biluțe, atât cât să poată fi luate în furculiță, fără a fi tăiate în farfurie. Am folosit, așa, ca de obicei, ceapă roșie crudă, pentru că nu este iute, pentru gustul ei și pentru senzația plăcută la mestecare. Iar în privința sosului, am adus o îmbunătățire, după ce am văzut o rețetă de-a lui Merișor: am adăugat iaurt, pentru ca sosul să fie mai puțin onctuos și puțin acrișor. Pe vremuri, eu făceam aceste chifteluțe doar cu maioneză și ceapă, dar cred că așa cum le-am făcut acum sunt mai bune. Mulțumesc, Merișor, pentru sugestia găsită în rețeta ta!   Din ingredientele de mai jos am făcut 18 chifteluțe obișnuite (pe care le-am servit cu pireu de cartofi și acrituri) și 36 de chifteluțe-biluțe, pe care le-am făcut cu sos de maioneză. Estimez că aproximativ 1/4 din cantitatea de amestec de carne a fost pentru aceste chifteluțe-biluțe.  

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 28.01.2018, 15:28
Foarte bine, Kytz! Știi tu ce e bun...!
la 28.01.2018, 19:24
Aceasta reteta a venit "la tzanc" si a fost astazi, la obisnuitul nostru "brunch" duminical cu toata familia, "la piece de resistance"! Cum Tata mi-a dat aseara vreo 50 de chiftelute gata coapte, ramase de la reteta Dvs cu sos, prepararea a fost f facila, mai ales ca si ptr sos am folosit un preparat din comert (chiar un amestec de mayoneza cu iaurt!); nu am avut ceapa rosie, dar am folosit echalotes (ceapa salota!????) si am pus si niste capere, care trebuiau urgent consumate. Ce sa zic; a iesit absolut delicioasa, asta a fost parerea unanima! Multumim ptr deliciu si reteta!
la 28.01.2018, 19:37
Navidad, mă bucur foarte mult dacă prin această rețetă am furnizat o idee salvatoare și reușită de meniu delicios în familie! Să vă fie de bine!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking