Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa

Postat de RODIMUR in Porc
27 Ian 2018 | 3989 vizualizari

Un aperitiv foarte bun, pentru mesele festive, dar și pentru un mic dejun oarecare. Înainte de revoluție, aperitivele de la mesele festive erau mai mult preparate în casă și mai puțin cumpărate din magazin, nu doar pentru că lumea era mai harnică, ci mai ales pentru că atunci magazinele erau cam goale și ce se găsea uneori, se cumpăra pe cartelă... Am făcut acest aperitiv așa cum se face la noi în familie și în Moldova, în general. Dacă pârjoalele moldovenești se fac aici de formă ovală, chifteluțele de formă rotundă (astea se fac la fel și în alte țări, după cum am constatat!) chifteluțele în sos de maioneză le facem mici, ca niște biluțe, atât cât să poată fi luate în furculiță, fără a fi tăiate în farfurie. Am folosit, așa, ca de obicei, ceapă roșie crudă, pentru că nu este iute, pentru gustul ei și pentru senzația plăcută la mestecare. Iar în privința sosului, am adus o îmbunătățire, după ce am văzut o rețetă de-a lui Merișor: am adăugat iaurt, pentru ca sosul să fie mai puțin onctuos și puțin acrișor. Pe vremuri, eu făceam aceste chifteluțe doar cu maioneză și ceapă, dar cred că așa cum le-am făcut acum sunt mai bune. Mulțumesc, Merișor, pentru sugestia găsită în rețeta ta!   Din ingredientele de mai jos am făcut 18 chifteluțe obișnuite (pe care le-am servit cu pireu de cartofi și acrituri) și 36 de chifteluțe-biluțe, pe care le-am făcut cu sos de maioneză. Estimez că aproximativ 1/4 din cantitatea de amestec de carne a fost pentru aceste chifteluțe-biluțe.  

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 27.01.2018, 19:45
Sigur că-ți dau, Claudia, cu mare bucurie! Mulțumesc pentru încredere!
la 27.01.2018, 19:46
Mă bucur că-ți plac și ție, Cătălina! Într-adevăr, am luat ideea cu iaurtul, de la Merișor, pentru că mi s-a părut foarte bună (mai taie din grăsimea maionezei) și așa voi proceda, de acum înainte, când voi mai face acest preparat.
la 27.01.2018, 20:26
Este un aperitiv ce nu lipsea de pe masa de sarbatori, cel putin in copilarie. Acum facem destul de rar, dar stiu cat de grozave sunt!
la 27.01.2018, 20:31
Aiici zic pas canu-mi plac chiftelutele in sos sau marinate....
la 27.01.2018, 20:49
Așa e, Rocsi, pe vremuri erau la modă, dar acum, puțini mai fac...
la 27.01.2018, 20:49
Bine, Clementina, ne gândim la altceva, care să-ți placă...
la 27.01.2018, 21:18
Foarte gustoase sunt
la 27.01.2018, 21:23
Îți mulțumesc frumos, Diaconta, pentru apreciere!
la 27.01.2018, 23:08
O sa incerc si eu reteta asta!
la 27.01.2018, 23:28
Succes, Mimi! La câte știi tu să faci, asta nu va fi prea greu de reușit!
la 28.01.2018, 08:57
sigur este de incercat
la 28.01.2018, 08:59
Bune!
la 28.01.2018, 09:45
Da, Mihaela, merită să încerci...!
la 28.01.2018, 09:45
Mulțumesc frumos, Dante!
la 28.01.2018, 14:37
Bune tare și mănânc destul de des..!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking