Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa

Postat de RODIMUR in Porc
27 Ian 2018 | 3988 vizualizari

Un aperitiv foarte bun, pentru mesele festive, dar și pentru un mic dejun oarecare. Înainte de revoluție, aperitivele de la mesele festive erau mai mult preparate în casă și mai puțin cumpărate din magazin, nu doar pentru că lumea era mai harnică, ci mai ales pentru că atunci magazinele erau cam goale și ce se găsea uneori, se cumpăra pe cartelă... Am făcut acest aperitiv așa cum se face la noi în familie și în Moldova, în general. Dacă pârjoalele moldovenești se fac aici de formă ovală, chifteluțele de formă rotundă (astea se fac la fel și în alte țări, după cum am constatat!) chifteluțele în sos de maioneză le facem mici, ca niște biluțe, atât cât să poată fi luate în furculiță, fără a fi tăiate în farfurie. Am folosit, așa, ca de obicei, ceapă roșie crudă, pentru că nu este iute, pentru gustul ei și pentru senzația plăcută la mestecare. Iar în privința sosului, am adus o îmbunătățire, după ce am văzut o rețetă de-a lui Merișor: am adăugat iaurt, pentru ca sosul să fie mai puțin onctuos și puțin acrișor. Pe vremuri, eu făceam aceste chifteluțe doar cu maioneză și ceapă, dar cred că așa cum le-am făcut acum sunt mai bune. Mulțumesc, Merișor, pentru sugestia găsită în rețeta ta!   Din ingredientele de mai jos am făcut 18 chifteluțe obișnuite (pe care le-am servit cu pireu de cartofi și acrituri) și 36 de chifteluțe-biluțe, pe care le-am făcut cu sos de maioneză. Estimez că aproximativ 1/4 din cantitatea de amestec de carne a fost pentru aceste chifteluțe-biluțe.  

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 27.01.2018, 15:39
Gust si eu de la tine , bunatatea !!!
la 27.01.2018, 15:45
Cu mare plăcere, Mihaela!
la 27.01.2018, 15:46
preferatele mele
la 27.01.2018, 15:49
Mă bucur că-ți plac și ție, Mihaela Ursan!
la 27.01.2018, 16:01
la 27.01.2018, 16:01
n-am incercat, dar cred ca-s delicioase!
la 27.01.2018, 16:11
Da, Ina, sunt bune! Pe vremuri, erau la modă, în materie de aperitive, pentru că în magazine nu prea găseai ceva bun ca să cumperi și să pui pe masă, la diferite ocazii...
la 27.01.2018, 17:17
la 27.01.2018, 17:19
La Piatra Neamt am mancat pentru prima data. Sunt foarte bune,dar foart grele!
la 27.01.2018, 17:24
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 27.01.2018, 17:25
Așa e, Buni, sunt grele, dar le mâncăm rar, doar din când în când, tocmai pentru că sunt bune...Eu n-am mai făcut de mulți ani...
la 27.01.2018, 17:57
Foarte bune!
la 27.01.2018, 18:01
Așa este, Miki! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 27.01.2018, 18:33
n-am mancat cu sos de maioneza dar as incerca acum o portie mica,,daca-mi dai
la 27.01.2018, 19:23
preferatele mele, buna ideea cu iaurt

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking