Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
30 Mai 2019 | 1848 vizualizari
Pogacele cu jumari si leurda

 "Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua
  • 30 g drojdie
  • 300 ml apa
  • 2 linguri untura
  • 350 g jumeri macinate
  • 1 ou
  • mac
  • susan
  • 200 g cascaval
  • 1 legatura leurda

Mod de preparare

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta.

Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute ,drojdia .

Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza,adaugam leurda tocata marunt si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Pana ce se omogenizeaza totul,la final framantam coca cu untura pana ce devine un aluat elastic si omogen.

Intindem aluatul pe masa infainata presaram cascavalul dat prin razatoare.Impaturim aluatul in 3.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul cca1 ora.

Intindem aluatul pe masa infainata si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde,le asezam in tava,le ungem cu oul batut si presaram mac si susan.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pogacele cu leurda si cascaval

Postat de deliciousflavours

Pogacele cu leurda si cascaval

Cartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca. Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2019, 08:52
Foarte bune, pogăcelele, dar trebuie încercat și cu leurdă...!
la 30.05.2019, 08:53
Rodica leurda ii da gustul de usturoi,tare bune sunt
la 30.05.2019, 09:07
Da, Lau, știu cum este leurda și-mi place...!
la 30.05.2019, 09:13
la 30.05.2019, 12:02
As putea trai fara paine , Doar cu pogacele )

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking