Pogacele cu leurda si cas

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2015 | 5753 vizualizari
Pogacele cu leurda si cas

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri untura
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie
  • 100 g cas
  • Uns
  • 100 g margarina
  • leurda
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cas

Mod de preparare

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure.

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, piureul de cartofi si incepem sa framantam adaugand treptat untura si laptele ramas.

Framantam un aluat nelipicios si elastic, acoperim si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu 1/2 margarina adaugam leurda tocata impaturim si dam la rece 30 min.

Scoatem aluatul il intindem din nou,ungem cu margarina,leurda tocata,impaturim si dam la frigider 30 min,

Scoatem aluatul il intindem si decupam cercuri,asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,ungem cu galbenusul desfacut cu lapte,deasupra adaugam cas dat prin razatoare si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda si cas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rosii umplute cu feta si ardei copt

Postat de Oana

Aperitiv rosii umplute cu feta si ardei copt

Branza feta se sfarama intr-un bol cu furculita. Se adauga ardeiul copt tocat cubulete, catelul de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper...

Citeste continuarea

Tarta cu brocoli si busuioc

Postat de Ksenya

Tarta cu brocoli si busuioc

Pornim cuptorul  la 180 grade. Broccoli  il fierbem timp de 3 minute in apa cu sare,apoi il lasam la scurs.Intr-o tigaie topim untul si sotam brocoli pana se evapora apa si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2015, 11:53
frumoase si bune
la 20.04.2015, 12:06
la 20.04.2015, 12:15
la 20.04.2015, 12:16
Foarte bune!! Super ti-au iesit!
la 20.04.2015, 12:24

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking