Pogacele cu leurda si cas

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2015 | 5753 vizualizari
Pogacele cu leurda si cas

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri untura
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie
  • 100 g cas
  • Uns
  • 100 g margarina
  • leurda
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cas

Mod de preparare

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure.

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, piureul de cartofi si incepem sa framantam adaugand treptat untura si laptele ramas.

Framantam un aluat nelipicios si elastic, acoperim si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu 1/2 margarina adaugam leurda tocata impaturim si dam la rece 30 min.

Scoatem aluatul il intindem din nou,ungem cu margarina,leurda tocata,impaturim si dam la frigider 30 min,

Scoatem aluatul il intindem si decupam cercuri,asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,ungem cu galbenusul desfacut cu lapte,deasupra adaugam cas dat prin razatoare si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda si cas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Postat de merisor67

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si...

Citeste continuarea

Rosii pané

Postat de comanligia

Rosii pané

Se spala si se taie rosiile rondele,se sareaza si se pipereaza,apoi se bat ouale,se adauga sare,usturoi pisat,mararul si faina cat cuprinde ptr a obtine o compozitie nici moale nici tare.Se dau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2015, 11:53
frumoase si bune
la 20.04.2015, 12:06
la 20.04.2015, 12:15
la 20.04.2015, 12:16
Foarte bune!! Super ti-au iesit!
la 20.04.2015, 12:24

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking