Chec cu branza sarata

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
9 Oct 2014 | 10067 vizualizari
Chec cu branza sarata

Poate fi la fel de bine mic dejun, cina sau aperitiv, se poate lua la pachet si este foarte usor de facut. Mai mult de atat, se face cu ce aveti in frigider, cu legume sau mezeluri, sau asa simplu, doar cu branzeturi cum l-am facut eu...

Ingrediente

  • 150 gr branza tare de oaie
  • 150 gr branza de burduf
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se adauga peste faina laptele rece si se amesteca energic cu un tel tip para sa nu se formeze cocoloase. Se adauga smantana si uleiul si se amesteca. Dupa ce ouale sunt batute spuma se adauga un sfert din cantitate la amestecul de faina. Se amesteca cu telul sa se subtieze compozitia si sa se incorporeze cu celelalte. Astfel, compozitia rezultata o adaugam la restul de oua impreuna cu branzeturile rase. Amestecam usor cu telul sa scoatem cat mai putin aer din oua. Punem compozitia intr-o tava de chec(de iena am folosit eu) tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim dupa preferinte cu salate, sosuri, lapte, iaurt...Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv chec sarat cu oua de gasca

Postat de sufletista

Aperitiv chec sarat cu oua de gasca

Ouale le mixam putin cu un praf de sare,adaugam untul topit si racit,iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam vardeturile tocate,(eu am folosit blenderul)faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Chec aperitiv de branza

Postat de katty

Chec aperitiv de branza

Taiem pieptul de pui in cubulete mici, pe care le punem la fiert in apa cu putina sare . Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam boabele de mazare.Scurgem pieptul de pui si mazarea si le lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2014, 09:49
super
la 09.10.2014, 09:49
la 09.10.2014, 09:52
Nu-s eu destul de sarata,mai vrei sa mananc si chec sarat?
la 09.10.2014, 10:13
bun bun
la 09.10.2014, 10:20
Tu esti picanta Cleme, asa ca un strop de sare nu-ti strica

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking