Pomana porcului

Postat de Sidy in Porc
15 Dec 2011 | 10472 vizualizari

Se-apropie Crăciunul şi la masa românului trebuie să miroase a carne de porc. Românii nu-şi pot imagina sărbătorile de iarnă fără ritualul tăierii porcului. Fiecare gospodar care se respectă are un animal pe care îl sacrifică în această perioadă. Şi acest lucru se păstrează mai ales la sat, acolo unde tradiţia şi obiceiurile nu s-au pierdut în prezentul modern. Povestea porcului începe cu tăierea lui. Apoi, ritualul continuă, ţinând cont de specificul fiecărei zone, cu pârlitul animalului, curăţarea lui şi într-un final, mult aşteptata pomană a porcului.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 15.12.2011, 13:08
vreau si eu ca anul asta nu mai tai porc...mi-a ajuns cu ala da anul trecut de peste 210 kg
la 15.12.2011, 14:11
vai de capul meu ce e acolo. si mama o sa taie porcul in 20 decembrie asa ca nu mai e mult dar gust putin si de aici. merge de toate ca nu sunt asa de grasa
bravo Sidy
la 16.12.2011, 23:43
eu vreau cu mamaliga
la 17.12.2011, 23:38
Sidy au iesit toate trasnet ca la carte

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking