Porc Adobo - reteta filipineza
Postat de ctlina in Mancaruri cu carne 5 Noi 2017 | 5989 vizualizari
Este considerata ca mancarea traditionala nationala in Filipine.
Un plat delicios si foarte parfumat pe care vi-l recomand cu caldura.
Este o mancare care se conserva foarte bine si de aceea alpinistii sau calatorii o iau cu ei pe drum.
Conservarea lunga este datorata gatirii in otet care are calitatea de a distruge bacteriile.
Aceasta metoda de gatire in otet este foarte des folosita si este foarte populara in Filipine .
Carnea, fructele sau legumele sunt gatite intr-o marinada din otet, sos soia, foi de dafin si usturoi
Am folosit un sos soia dark/black cu ciupeci de aceea culoarea carnii este inchisa, puteti folosi un sos soia normal deschis/light pentru o culoare mai deschisa.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/porc-adobo-reteta-filipineza.html
Inapoi la reteta
|