Ingrediente
- 500-600 g ceafa de porc fara oase si grasime
- 2 cepe esalota
- 2 catei de usturoi
- 12 cl de apa
- 12 cl de otet de orez
- 10 cl de sos soia
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1/2 lingurita ulei de susan
- 2 foi de dafin
- 1 felie fina de ghimbir cu tot cu coaja
- piper negru proaspat macinat
- sare de mare
- verdeata tocata
Mod de preparare
Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere.
Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa rece.
Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Curatati si taiati in 4 ceapa esalota.
Puneti din nou carnea in oala cocota curata, adaugati otetul, apa, sosul de soia, foile de dafin, ceapa taiata, jumatate din usturoi, un pic de sare si de piper.
Amestecati, aduceti la fierbere si apoi lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 40 de minute, acoperind oala partial.
Amestecati din cand in cand.
Dupa ce a fiert, scoateti carnea din cocota si lasati sosul sa scada pana devine un pic gros.
Puneti uleiul de susan.
Incalziti uleiul vegetal intr-o tigaie si prajiti rapid bucatile de carne cu ghimbirul si usturoiul ramas.
Serviti cu orez alb, puneti carnea si varsati peste ea sosul redus.
Decorati cu verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Adobo - reteta filipineza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|