Porc Adobo - reteta filipineza

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
5 Noi 2017 | 5985 vizualizari
Porc Adobo - reteta filipineza

Este considerata ca mancarea traditionala nationala in Filipine. Un plat delicios si foarte parfumat pe care vi-l recomand cu caldura. Este o mancare care se conserva foarte bine si de aceea alpinistii sau calatorii o iau cu ei pe drum. Conservarea lunga este datorata gatirii in otet care are calitatea de a distruge bacteriile. Aceasta metoda de gatire in otet este foarte des folosita si este foarte populara in Filipine . Carnea, fructele sau legumele sunt gatite intr-o marinada din otet, sos soia, foi de dafin si usturoi Am folosit un sos soia dark/black cu ciupeci de aceea culoarea carnii este inchisa, puteti folosi un sos soia normal deschis/light pentru o culoare mai deschisa. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/porc-adobo-reteta-filipineza.html

Ingrediente

  • 500-600 g ceafa de porc fara oase si grasime
  • 2 cepe esalota
  • 2 catei de usturoi
  • 12 cl de apa
  • 12 cl de otet de orez
  • 10 cl de sos soia
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 2 foi de dafin
  • 1 felie fina de ghimbir cu tot cu coaja
  • piper negru proaspat macinat
  • sare de mare
  • verdeata tocata

Mod de preparare

 

Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere.

Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa rece.

Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Curatati si taiati in 4 ceapa esalota.

Puneti din nou carnea in oala cocota curata, adaugati otetul, apa, sosul de soia, foile de dafin, ceapa taiata, jumatate din usturoi, un pic de sare si de piper.


Amestecati, aduceti la fierbere si apoi lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 40 de minute, acoperind oala partial.

Amestecati din cand in cand.

Dupa ce a fiert, scoateti carnea din cocota si lasati sosul sa scada pana devine un pic gros.

Puneti uleiul de susan.

Incalziti uleiul vegetal intr-o tigaie si prajiti rapid bucatile de carne cu ghimbirul si usturoiul ramas.

Serviti cu orez alb, puneti carnea si varsati peste ea sosul redus.

Decorati cu verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Adobo - reteta filipineza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de caprior cu coniac

Postat de mihaelar63

Escalop de caprior cu coniac

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...

Citeste continuarea

Musaca

Postat de Ina

Musaca

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem  in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt. Separat, punem  la calit ceapa tocata, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2017, 10:06
Daca ai zis ca-i cu leguma mea preferata porcu, ma bag si eu sa gust filipineza asta.....
la 05.11.2017, 10:06
Bunătăți filipineze, marca dragei noastre Cătălina! Felicitări!
la 05.11.2017, 10:23
multumesc Rodica
la 05.11.2017, 10:24
Cleme te poti baga , este f bun
la 05.11.2017, 10:46

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking