Portofele cu varza calita

Postat de vasimur in Mancaruri de post
12 Mar 2018 | 7578 vizualizari
Portofele cu varza calita

Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut. Din ingredientele de mai jos au rezultat 22 “portofele”.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 1 varză mică
  • 1 ceapă medie
  • ulei pentru călit varza
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit „portofelele”

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.

Prepararea umpluturii:

În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.

Se scurge bine varza de moare și se taie cât de mărunt ne place. Dacă este prea acră, varza se pune la „desărat”, în apă rece, cu cel puțin o oră înainte.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în uleiul încins, până ce se inmoaie. Se adaugă varza tocată mărunt și se amestecă mereu ca să nu se ardă. Când varza este călită, se pune piper după gust.

Prepararea „portofelelor”:

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă, cât de mare dorim. Se pune umplutură după care se împăturește în două și se apasă marginile cu o furculiță, ca să nu se desfacă. „Portofelele” astfel rezultate, se pun la prăjit, în baie de ulei, pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas în care am pus șervețele, sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces.

Se consumă, de preferință, calde dar sunt foarte bune și reci. Cine nu are forma rotundă, poate să modeleze „portofele” cu mâna, mai mari, cum de altfel am făcut și eu, o bucată.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de naut cu vinete

Postat de katty

Mancare de naut cu vinete

  Curatam si spalam legumele. Morcovul il taiem rondele subtiri, ceapa o tocam fin, ardeiul gras il taiem cubulete mici. Vanata o descojim si o taiem cuburi mai mari. Presaram putina sare...

Citeste continuarea

Ciuperci in vas Zepter

Postat de Irina

Ciuperci in vas Zepter

Am spalat bine ciupercile, am indepartat coditele si am curatat pielita. Am taiat ciupercile felii, ceapa pestisor, iar usturoiul si verdeata le-am tocat marunt. Am pus vasul Zepter la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 18:30
Si mie imi plac!
la 12.03.2018, 18:30
la 12.03.2018, 18:35
Le am si eu in plan
la 12.03.2018, 18:45
La noi se numesc varzari.
la 12.03.2018, 18:47
Foarte bune au fost...! Și mai avem câteva...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking