Poutine

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
18 Feb 2014 | 20427 vizualizari
Poutine

Poutine face parte din mancarea de stradă și este foarte populară in Canada. În mod tradițional, se folosesc cartofii prăjiți, însă eu am optat pentru cei la cuptor.

Ingrediente

  • 5 cartofi de mărime medie
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță boia dulce
  • ulei de măsline
  • 150 grame mozzarela

Pentru gravy:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faină
  • 500 ml supa de vită
  • sare/ piper

Mod de preparare

Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute. 

Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand. 

Pentru sos, încălzim untul la foc mediu și îl amestecăm cu făina. Îl lasam să prindă puțină culoare amestecând frecvent- 12-15 minute. Adăugăm supa și sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic spre mediu și se lasă să scadă 15-20 de minute. Se păstrează la cald până în momentul folosirii. 

Se așează cartofii pe farfurii, se toarnă sos din belșul, apoi fâșii de mozzarella. 

Se servește cald. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poutine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Tarta Godina

Postat de panacris

Tarta Godina

Din ouă, făină și lapte se prepară un sos béchamel ce se asezonează de sare și piper. În acest sos se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul kapia curățate și tocate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2014, 11:26
E bun
la 18.02.2014, 11:29
Sarcina usoara!
la 18.02.2014, 11:31
imi plac tare
la 18.02.2014, 12:09
la 18.02.2014, 12:26

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking