Ingrediente
- 5 cartofi de mărime medie
- 1 linguriță curcuma
- 1 linguriță boia dulce
- ulei de măsline
- 150 grame mozzarela
Pentru gravy:
- 2 linguri unt
- 2 linguri faină
- 500 ml supa de vită
- sare/ piper
Mod de preparare
Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute.
Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand.
Pentru sos, încălzim untul la foc mediu și îl amestecăm cu făina. Îl lasam să prindă puțină culoare amestecând frecvent- 12-15 minute. Adăugăm supa și sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic spre mediu și se lasă să scadă 15-20 de minute. Se păstrează la cald până în momentul folosirii.
Se așează cartofii pe farfurii, se toarnă sos din belșul, apoi fâșii de mozzarella.
Se servește cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poutine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|