Ingrediente
- Pentru blat
- 100 g unt
- 200 g nuca
- 9 albusuri
- 9 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- putina sare
- 400 g nutella sau finetti
- Pentru crema:
- 9 galbenusuri
- 9 linguri zahar pudra
- 1 lingura apa
- 4 linguri zahar vanilat
- 300 g unt gras
- Pentru ornat:
- 200 ml frisca Creme Patisserie
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Ungem o tava de 24/34 cm cu 100 g unt. Taiem nuca grosier si o imprastiem in tava, peste unt.
Mixam bine cele 9 albusuri si adaugam treptat cele 9 linguri de zahar pudra. Incorporam faina si praful de copt, cernute. Adaugam praful de sare si turnam compozitia in tava. Coacem blatul circa 20 min. la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul din tava si-l rasturnam, sa fie cu nuca in sus.
Lasam blatul sa se raceasca dupa care intindem crema de ciocolata nutella sau finetti, deasupra, peste nuci.
Pentru crema, galbenusurile, zaharul, apa si zaharul vanilat se fierb pe abur pana se ingroasa compozitia, aproximativ 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care, amestecam treptat cate o lingura cu untul, frecat spumos in prealabil.
Nivelam frumos crema peste blatul uns deja cu nutella.
Mixam bine frisca si o punem peste crema de unt.
Deasupra presaram fulgii de ciocolata!
Lasam prajitura la rece 3-4 ore dupa care o portionam.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adelina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|