Prajitura Adelina

Postat de mena29 in Dulciuri
22 Ian 2017 | 5435 vizualizari
Prajitura Adelina

Este foarte posibil ca aceasta prajitura sa aiba o alta denumire, insa eu am mancat aceasta prajitura acasa la o mireasa care se numeste Adelina. Am cerut reteta si ele o aveau in caiet, sub denumirea de "Prajitura cu nutella" Este o prajitura deosebita! :X  

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 200 g nuca
  • 9 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 400 g nutella sau finetti
  • Pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar vanilat
  • 300 g unt gras
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca Creme Patisserie
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Ungem o tava de 24/34 cm cu 100 g unt. Taiem nuca grosier si o imprastiem in tava, peste unt.

Mixam bine cele 9 albusuri si  adaugam treptat cele 9 linguri de zahar pudra. Incorporam faina si praful de copt, cernute. Adaugam praful de sare si turnam compozitia in tava. Coacem blatul circa 20 min. la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava si-l rasturnam, sa fie cu nuca in sus.

Lasam blatul sa se raceasca dupa care intindem crema de ciocolata nutella sau finetti, deasupra, peste nuci.

Pentru crema, galbenusurile, zaharul, apa si zaharul vanilat se fierb pe abur pana se ingroasa compozitia, aproximativ 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care, amestecam treptat cate o lingura cu untul, frecat spumos in prealabil.

Nivelam frumos crema peste blatul uns deja cu nutella.

Mixam bine frisca si o punem peste crema de unt.

Deasupra presaram fulgii de ciocolata!

Lasam prajitura la rece 3-4 ore dupa care o portionam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adelina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Adelina

Postat de Adele

Prajitura Adelina

Se incepe cu pregatirea blatului:in doua vase se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza spuma cu putina sare albusurile,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si zahar vanilat,pana...

Citeste continuarea

Prajitura Adelina

Postat de adelin_a

Prajitura Adelina

Se prepara crema din lapte, faina si cacao. Se pune pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Intre timp margarina se amesteca cu zaharul pana devine..pufoasa. Duca ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 22:08
la 22.01.2017, 22:18
ai deschis si tu cofetarie?
la 22.01.2017, 22:24
Ce faină este prăjitura! Seamănă cu `„Deliciu”, doar că îi lipsesc biscuiții.
Pap și eu 2-3 porții
la 22.01.2017, 22:26
Astept prajitura Clementina.......bag de seama ca expui meniul de Bengalion....
la 22.01.2017, 22:27
Diana

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking