Ingrediente
Foi:
- 2 oua, un plic amoniu pentru prajituri,
- 7 linguri zahar,
- 7 linguri ulei,
- 7 linguri lapte,
- 2 pliculete zahar vanilat
- esenta de vanilie,
- esenta de lamaie,
- coaja rasa de lamaie,
- 500 g faina
- Crema:
- 1 litru lapte,
- 3 pliculete zahar vanilat,
- o cana de zahar,
- o cana faina,
- un pachet de margarina Rama Maestro 250g,
- zeama de la doua lamai
Mod de preparare
- Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am framantat aluatul cu mainile, apoi l-am impartit in 4 bucati.
- Am intins aluatul pe dosul tavii foarte subtire, am intepat cu furculita aluatul si l-am dat la cuptor pentru 10 min.
- Foile le-am lasat la racit si, intre timp, am pregatit crema.
- Am pus in lapte zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat margarina taiata in cubulete, incorporand-o bine in crema, apoi am adaugat zeama de lamaie, putin cate putin, sa nu se taie.
- Am lasat crema sa se raceasca putin, apoi am asamblat prajitura si am presarat zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|