Prajitura "Alba-ca-zapada"

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
2 Iun 2015 | 3586 vizualizari
Prajitura "Alba-ca-zapada"

Ce poate fi mai bun decat un desert cu calorii mai putine? Ei bine, cu ajutorul lui Green Sugar, se poate obtine un astfel de desert deoarece Green Sugar nu are nicio calorie.

Ingrediente

  • Pentru 3 foi:
  • 7 linguri apa;
  • 7 linguri ulei;
  • 14 plicuri Green Sugar (14 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • circa 500 g faina.
  • Pentru crema:
  • 3 oua;
  • 20 plicuri Green Sugar (20 x 4,5 g/plic);
  • 1 l lapte;
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie;
  • 5 linguri faina;
  • un pachet de margarina (250 g).
  • Pentru decor:
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Pentru 3 foi:

Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se toarna coca moale peste ea si se framanta pana cand devine buna de intins (nu trebuie sa fie foarte tare). Se imparte coca in trei parti egale. Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde prima foaie cu ajutorul sucitorului, lipindu-se bine pe margini. Se baga tava la cuptor pana cand foaia se rumeneste frumos. Se procedeaza la fel cu celelalte doua foi.

Pentru crema:

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, exceptie facand margarina, care se adauga la sfarsit, taiata in bucatele. Se pun toate la foc, intr-o cratita, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand.

Asamblare:  foaie + crema + foaie + crema + foaie + zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba-ca-zapada"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2015, 21:19
delicioasa
la 02.06.2015, 21:22
ihim...
la 02.06.2015, 21:25
la 02.06.2015, 21:29
la 02.06.2015, 21:31
Super arata! Si-i tare buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking