Prajitura Alunita de padure

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
29 Noi 2016 | 7445 vizualizari
Prajitura Alunita de padure

La multi ani sfintiile voastre, Andrei si Andree !....In padurea de alune stau de veghe 4 pitice.....:)))) Pam-Pam PS. La multi ani, Codanito !

Ingrediente

  • Foaie blat cu alune
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si macinate
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic de praf copt
  • 1 plic de cappuccino original
  • Foaie blat alb - 2 bucati
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 250 g margarina rama
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • Crema de alune
  • 330 g alune de padure prajite si macinate
  • 160 g zahar
  • 450 ml lapte
  • Crema cu gem
  • 250 g mascarpone
  • cca 450 g gem caise (al meu este mai putin legat)
  • 3 foi gelatina (cca. 5 g)
  • Glazura
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai am facut foile, cu o zi inainte.

Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat, alunele, faina, cacaoa, praful de copt si cappuccino, am amestecat cu miscari incete de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit; este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.

Foaie blat alb : Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amoniacul stins cu zeama de lamaie. Adaugam faina cernuta, omogenizam. La final, adaugam albusul batut spuma cu un praf de sare. Amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua parti egale din care coacem doua foi de blat. Folosim aceeasi tava ca la blatul cu alune. Procedam la fel.

Crema cu alune: Intr-o cratita cu fundul dublu, punem alunele macinate, zaharul si laptele, amestecam bine si asezam pe aragaz la foc mic, lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Crema de gem. Punem la hidratat foile de gelatina. Pe baie de aburi, punem un castron in care punem cateva linguri din gemul de caise, lasam sa se incalzeasca, apoi stoarcem bine foile de gelatina, le punem peste gemul incalzit si amestecam bine. Separat amestecam mascarponele cu gemul, apoi adaugam gemul amestecat cu gelatina. Lasam la frigider cca. 20 min. 

Asamblare : Asezam intr-o tava folie alimentara (de preferat tava in care s-au copt blaturile, a mea nefiind foarte inalta tava, am folosit una un pic mai mare). Dupa ce am asezat folia punem blatul alb, asezam crema de alune inca calda, intindem bine, apoi asezam foaia de blat cu alune. Scoatem crema cu gem, intindem peste foaia cu alune, peste care punem foaia alba. dam la frigider cca. 1 ora, apoi o glazuram cu ciocolata topita pe baie de abur, amestecam ciocolata topita cu ulei si apoi o intindem peste prajitura. Dam din nou la frigider pentru 4-5 ore. Apoi portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alunita de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura magica

Postat de TAB1TA

Prajitura magica

Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava. Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam.  Cocosul se presara peste...

Citeste continuarea

Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

Prunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2016, 22:21
Prima sosită ,prima srvită din bunătate!
la 29.11.2016, 22:22
Si eu fuguta dupa Bunica
la 29.11.2016, 22:31
Ca cum sa va zic, deja-i impartita, dar am o farfurie plina de colturi...
la 29.11.2016, 22:42
Ce faina este prajiturica ta. Imi place mult si numele ales. Eu accept si colturile.
la 29.11.2016, 22:44
Pai cum sa-i zic, daca are alunite de padure.....

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking