Ingrediente
- Ptr. aluat:
- 300 g faina
- 140 ml lapte
- 1 ou
- 25 g drojdie
- 2 linguri zahar
- un praf de sare
- 75 g unt
- Ptr. umplutura:
- 1 kg branza - quark am pus eu
- 200 ml smantana cu 24% grasime
- 150 g zahar
- 3 oua
- 3 linguri gris
- 3-4 linguri de stafide
- 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
- 1 plic coaja de lamaie de la Dr. Oetker
- Ptr. crumble:
- 4 linguri faina
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 50 g unt
Mod de preparare
Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si nelipicios, apoi se acopera si se lasa la dospit pana pregatim umplutura.
Pentru umplutura: punem stafidele la inmuiat in apa calda. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat Bourbon, apoi adaugam pe rand in compozitie branza, smantana si grisul cate o lingura si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga coaja de lamaie si stafidele bine stoarse de apa. Se lasa deoparte pana pregatim si crumble-ul.
Pentru crumble: se amesteca zaharul cu scortisoara, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga untul rece. Se amesteca cu mainile pana obtinem un aluat sfaramicios.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Se intinde aluatul intr-o foaie de marimea tavii, al meu a fost de aprox. jumatate de cm grosime.
Se intinde uniform umplutura peste aluat, iar deasupra se presara crumble-ul tot uniform. Se coace cam 30-40 de minute pana se rumeneste usor pe margini.
Se lasa sa se raceasca si se poate da la frigider putin, inainte de a se portiona si servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|