Prajitura cu albusuri, nuci si cirese

Postat de deyutzky in Prajituri
11 Iun 2016 | 5917 vizualizari
Prajitura cu albusuri, nuci si cirese

Daca aveti albusuri ramase de la alte prajituri, nu le aruncati, pastrati-le la congelator, apoi cand aveti pofta de dulce faceti prajitura asta :)) sau orice prajitura va place. :D Prajitura am vazut-o la Miha si la Panacris, insa am adaptat-o in functie de tava si de ingredientele disponibile. 

Ingrediente

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • 450 g albusuri decongelate(cca. 14 albusuri)
  • 1 praf de sare
  • 350 g zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nuca macinata
  • 100 g nuca maruntita
  • optional: cca. 150 g cirese

Mod de preparare

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase. 

Buunn, deci mixam 1/2 din cantitatea de albusuri cu putina sare, pana cand se fac spuma. Cand veti opri mixerul spuma nu trebuie sa curga. Adaugam treptat 1/2 din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma sta "batz". 

Adaugam 4 linguri de ulei si mixam la viteza mica pana la omogenizare. 

La fel procedam si pentru restul albusurilor, adaugand cantitatile ramase de zahar si de ulei.

Toata spuma de albusuri o punem intr-un bol mai mare. In alt bol amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam lingura cu lingura peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana la incorporare.

Adaugam acum nuca macinata(50 g) si amestecam usor. 

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, iar in compozitia ramasa se adauga cele 2 linguri de cacao. Se adauga in tava peste compozitia alba si se niveleaza. 

Din loc in loc se pun ciresele spalate si curatate de samburi, iar deasupra se pune nuca maruntita.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox. 25-30 de minute. Facem si testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Va doresc Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu albusuri, nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu cirese amare si ness

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu cirese amare si ness

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunule de 36/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 8 la numar le-am mixat bine cu un praf de sare. Separat 5 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pana ce...

Citeste continuarea

Prajitura Rumba (2)

Postat de ela

Prajitura Rumba (2)

Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2016, 20:48
e buna prajitura
la 11.06.2016, 20:49
Delicioasă pufoșenia!
la 11.06.2016, 20:50
super!
la 11.06.2016, 21:16
MMmm, ce mult imi place!
la 11.06.2016, 21:27

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking