Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
2 Apr 2017 | 10517 vizualizari
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Aceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca toata lumea ii spune "Prajitura cu aluat razuit".  Este o prajitura simpla, se prepara usor si ai nevoie de cateva ingrediente: oua, zahar, faina, unt si gem. Este o combinatie foarte gustoasa, pe placul intregii familii.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • faina cat cuprinde (circa 700 g + inca 75 g)
  • un borcan de 800 g de gem de prune
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca astfel: 3/4 de pastreaza pentru blat, iar 1/4 se pastreaza pentru a o rade pe deasupra, dar se mai intareste cu putina faina (circa 75 g).

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie groasa din bila mare de coca, dupa care se adauga gemul de prune. Se da pe razatoarea mare, presarand peste gem, bila mica de coca. Se introduce tava la cuptor, pana cand prajitura se rumeneste frumos.

La fel de gustoasa, dar in varianta cu branza este si Prajitura Rudy. Poti incerca si varianta cu nuca, Prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci, o prajitura foarte gustoasa si spornica sau Prajitura cu mere si aluat de branza, o alta reteta grozava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura "Merisor", cu stafide

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura "Merisor", cu stafide

Cum preparam blatul: Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de diaconta

Savarine

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 09:29
Arata tare bine si este delicioasa
la 02.04.2017, 09:37
Imi place mult prajitura si nici nu se face greu
la 02.04.2017, 09:44
Multumesc, dragilor!
la 02.04.2017, 09:46
delicioasa!
la 02.04.2017, 10:07
Tare buna e!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking