Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)

Postat de oanapl in Prajituri
7 Ian 2017 | 5704 vizualizari
Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura 1:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 12 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g alune prajite
  • Pentru glazura 2:
  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 20-25 minute. Cand blatul e usor rumenit, il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar.

Pentru glazura 1, topesti pe baie de aburi 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecand bine si torni compozitia peste blatul racit si o intinzi. Dai la rece pana se intareste ciocolata total.

Intre timp, pregatesti crema: intr-o craticioara caramelizezi cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul e topit complet, adaugi untul si amesteci bine. Lasi sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amesteci galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugi la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amesteci continuu si lasi sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase. Dai la frigider pana cand crema e complet racita, apoi o intinzi peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba)

 Dai la rece prajitura. Cand s-a intarit crema, faci glazura 2: topesti ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe baie de aburi si o intinzi peste crema de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Snickers

Postat de Oana

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea Amesteca faina cu nuca si praful de copt si...

Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de branza si caramel

Postat de Creatsa

Prajitura cu mousse de branza si caramel

Blat : Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si apa. Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Peste bezea am adaugat uleiul ,galbenusurile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 22:03
Vin si eu la colindat
la 07.01.2017, 23:17
Va astept cu drag!
la 08.01.2017, 11:03
la 09.01.2017, 15:10
la 09.01.2017, 15:16

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking