Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)
Postat de Zamfira in Prajituri 24 Oct 2015 | 6026 vizualizari
Un desert fin, o prăjiturică 100% de casă, sănătosă și bună … bucuria copiilor dar și al adulților. Combinația de banane cu pandișpan moale este excepțională. Vă recomand această variantă – chitră- dar se poate folosi și altă variantă de fructe confiate.
Chitra
Originar din văile meridionale ale munților Himalaya și din Indochina, chitrul a fost adus în Persia cu mai multe secole înainte de Hr. Grecii au fost primul popor care l-a cultivat începând din secolul IV înainte de Hr. Portocalele și lămâile își fac apariția mult mai târziu, chitra fiind timp de mai multe secole singurul fruct cunoscut dintre citrice și cel mai vechi reprezentant al acestora.
De mai multe milenii, chitra este recomandată în mod tradițional în tratarea reumatismelor articulare. În uzul extern, acesta este recunoscut pentru calitățile sale tonifiante și purificatoare.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (21)
la 24.10.2015, 08:35
Yammy! Arata super bine!
la 24.10.2015, 08:43
Multumesc!
la 24.10.2015, 08:44
Buna!
la 24.10.2015, 08:46
Buna, buna, multumesc!
la 24.10.2015, 08:54
Si de-asta vreau!
la 24.10.2015, 08:57
Meri
la 24.10.2015, 09:20
Te-ai facut chitroasa, nu dai nimic?
la 24.10.2015, 09:22
Nuu )) Doar niste carnati as avea de dat.... )))
la 24.10.2015, 09:29
La carnati ma asez deja la masa..
la 24.10.2015, 09:33
Cleme
la 24.10.2015, 11:14
Ce bine arată!
la 24.10.2015, 12:01
Mota, Camelya, Mirela, Andreea, multumesc mult!!!
COMENTEAZA