Ingrediente
- 3 banane
- o cutiuță de coajă de chitră (6-7 linguri de coajă confiată de lămâie sau portocală)
- 5 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de făină
- 2 esențe de lămâie
- 1 praf de copt
- sare
- pentru uns tava unt și pesmet
- Pentru siropul de lămâie
- 200 g zahăr pudră
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare
Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul.
Batem albușurile cu un praf de sare.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută), adăugăm spuma tare din albuș.
Ungem cu pușin unt o tavă de prăjitură (yena) și o pudrăm din belșug cu pesmet.
Curățăm bananele de coajă și le tăiem în rondele de 1-1,5 cm grosime.
Așezăm rondelele pe fundul tăvii.
Turnăm aluatul peste banane.
Deasupra punem coaja mărunțită de chitră, portocală sau lămâie. Punem tava în cuptorul încălzit. Timp de coacere 30 minute la foc potrivit.
După ce se răcește stropim cu siropul din zeamă de lămâie amestecată cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|