Prajitura cu bezea si crema de lamaie

Postat de Creatsa in Prajituri
3 Feb 2014 | 11362 vizualizari

Prajitura asta m-a cucerit de cand am vazut-o la Dia .Am facut-o de Revelion iar musafirii au fost foarte incantati de ea.

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 03.02.2014, 14:36
la 03.02.2014, 14:45
la 03.02.2014, 14:59
la 03.02.2014, 15:03
e excelenta lavii bravo!
la 03.02.2014, 15:23
cred ca a fost delicioasa
la 03.02.2014, 15:34
la 03.02.2014, 17:56
Ce bine arata!
la 03.02.2014, 18:09
O bunatate!!!
la 03.02.2014, 21:23
Wawww ce faina
la 04.02.2014, 21:00
Multumesc.Va pup cu drag
la 06.02.2014, 15:33
Buna-ziua tuturor!
Si pe mine m-a cucerit prajitura cu bezea si crema de lamaie atat din pozele vazute aici, cat si citind reteta, asa ca mi-am propus sa o si prepar, fiind curioasa sa vad rezultatul. Rezultatul: incercarea se merita, dar as dori sa mai adaug si cate ceva din experienta mea. Reteta pt bezea este foarte buna, personal nu am mancat vreodata o bezea mai buna, se face usor si reusita este de 100/%, poate fi ca atare, un desert simplu, foarte gustos si la ordinea zilei. Crema de lamaie as lasa-o simplu numai "de vanilie" si nu "de lamaie". Coaja de lamaie ii da cremei un gust foarte amar. Crema de vanilie e mai fina si se potriveste mult mai bine cu glazura de ciocolata. Dar pana la urma, poate fi si o chestie ce tine de gustul fiecaruia/fiecareia. Reteta de glazura este foarte buna de asemeni, nu puteti da gres cu ea. Blatul la aceasta prajitura trebuie sa fie dupa parerea mea, subtire si foarte fin. Dupa reteta de mai sus, mie mi-a iesit blatul cam aspru. Dar prajitura este delicioasa! As mai adauga ca timpul ei de preparare nu este numai de 2 ore ci de 2 zile, si nu exagerez cu nimic, tinand cont ca aveti de preparat: blatul, bezeaua la cuptor, crema preparata atat la cald cat si la rece, glazura, asamblarea, finisarea, timpul de repaos, de racire, etc, curatenia la locul de munca, toate acestea necesita mult mai mult decat 2 ore. Blatul ar putea fi insiropat, dupa parerea mea, ceea ce ar face prajitura si mai buna.
Celor interesate sa incerce reteta le doresc succes si multa rabdare!
la 06.02.2014, 16:15
Liicuta,buna ziua
Multumim pentru aprecieri.
Avand in vedere ca Lavinia a facut prajitura urmand o reteta care-mi apartine,am sa-mi spun parerea.
Blatul e un pandispan deosebit de pufos,deci nicidecum nu l-as insiropa.Daca se respecta exact timpul de mixare,sigur va fi foarte pufos.
Eu am facut crema cu portocala,a fost o crema foarte aromata si fina,gustul e deosebit daca se pune doar putina coaja de portocala ori lamaie,altfel sigur ca va deveni amaruie.
La glazura,eu am adaugat si o lingura de miere,ii va da o textura deosebita.
Iar ca timp de preparare,nu am socotit si curatenia la locul de munca
Zi frumoasa si sper sa mai incerci retetele noastre.
la 07.02.2014, 14:59
Buna Diaconta,
O sa mai incerc cu siguranta retetele voastre, acesta fiind dealtfel si scopul prezentei mele printre voi
De asemeni am sa mai prepar odata pandispanul dupa reteta ta si o sa ma asigur ca voi urma intocmai instructiunile pas cu pas. Cuptorul meu este electric. Ai vrea sa imi dai sfaturi in ceea ce priveste modul de coacere al pandispanului de la A la Z? La ce temperatura si cam cat trebuie tinut in cuptor? Eu am preincalzit cuptorul la 200°C, dupa care am copt pandispanul la 170°C pana cand acesta a inceput sa se desprinda de pe margini, a capatat culoarea aurie si a trecut testul cu scobitoarea. Am stins cuptorul si l-am mai tinut in cuptor cu usa intre deschisa ca sa se obisnuiasca cu temperatura camerei. E foarte posibil sa fi fost o greseala de copt; crema de lamaie, recunosc, am pus foarte multa coaja de lamaie rasa . Voi incerca cu siguranta si varianta cu portocala. Glazura am sa mai fac, si o sa ii adaug si miere. E oricum un deliciu
Iti multumesc pt idei!
Sa ai parte de o zi buna si multa sanatate! Liliana
la 08.02.2014, 11:17
Buna ziua
Iti multumim pentru aprecieri
Cum a spus si Dia,daca este respectat intocmai timpul de mixare cu siguranta va iesi foarte pufos.
Iar eu am sa incerc si cu crema simpla de vanilie,cu siguranta va fi foarte gustoasa.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking