Prajitura cu bezea si crema de lamaie

Postat de Creatsa in Prajituri
3 Feb 2014 | 11305 vizualizari
Prajitura cu bezea si crema de lamaie

Prajitura asta m-a cucerit de cand am vazut-o la Dia .Am facut-o de Revelion iar musafirii au fost foarte incantati de ea.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 150 g rahat taiat cubulete mici
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 250 g unt (82% grasime)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol incapator am mixat ouale cu zaharul si praful de sare pana si-au triplat volumul.(15-20 de minute la viteza maxima)

Faina am cernut-o de doua ori apoi am adaugat-o lingura cu lingura peste oua amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si am copt pandispanul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)

Am lasat pandispanul sa se raceasca in cuptor pana a ajuns la temperatura camerei .

Pentru bezea am mixat albusurile spuma apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa.

Am adaugat amidonul si am amestecat usor pentru a nu se lasa albusurile.

Peste bezea am adaugat rahatul ,stafidele si esenta de rom.

Cu miscari usoare am incorporat si rahatul apoi am pus bezeaua intr-o tava (35/25 cm ) tapetata cu hartie de copt si am copt-o 1 ora la foc mic.

Am lasat bezeaua in cuptor sa se raceasca pana a ajuns la temperatura camerei.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat praful de budinca,laptele si coaja si zeama de la 1 lamaie .

Am pus compozitia pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat apoi am lasat-o la racit.

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat pana a devenit spumos apoi am adaugat lingura cu lingura din crema de oua si vanilia si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Pe un platou am pus pandispanul si peste el am pus crema de lamaie si am nivelat bine.

Am dezlipit cu grija bezeaua de pe hartia de copt si am pus-o peste crema.

Am dat prajitura la rece pana am pregatit glazura.

Am topit ciocolata cu frisca si untul pe baie de abur apoi am pus-o peste prajitura si am nivelat.

Pentru decor am presarat fulgi de ciocolata alba si bombonele colorate.

Am lasat prajitura la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2014, 13:11
buna buna
la 03.02.2014, 13:14
wow cum arata , ce buna ar fi o bucatica ..mica
la 03.02.2014, 13:16
ce bun!
la 03.02.2014, 13:20
ce frumos ti-a reusit
ma bucur ca v-a fost pe plac
la 03.02.2014, 13:22
Motan

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking