Prajitura cu blat de cacao si bezea cu nuca

Postat de mirela0911 in Prajituri
29 Apr 2015 | 8479 vizualizari
Prajitura cu blat de cacao si bezea cu nuca

Am gasit reteta prin caietul cu retete al mamei. Mi-a atras atentia numele prajiturii, care totodata m-a si amuzat: "Prajitura foarte buna". Si am zis, ia sa vad si eu cat poate fi de buna! Isi merita denumirea!

Ingrediente

Blat cacao:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg de apa rece
  • 200 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Blatul alb (de bezea):

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 200 g nuca prajita si taiata marunt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 200-250 g crema alune Choco Nuss

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 lg lapte
  • 1 lg unt

Mod de preparare

Blat cacao: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca spuma se adauga alternativ apa si zaharul cate putin mixand bine dupa fiecare. Se adauga galbenusurile pe rand. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna in doua reprize peste spuma amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 25x35 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 minute sau pana cand este copt blatul (se face testul cu scobitoarea). Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Blatul de bezea: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat mixand bine pana obtinem o spuma tare. Se pun cele doua linguri de faina apoi nuca prajita si taiata marunt. Se toarna compozitia in aceeasi tava, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 25-30 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in tava.

Crema: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat si faina, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se pune untul si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Blatul de cacao se taie in doua pe orizontala. Se aseaza un blat pe un platou, se unge cu crema de alune, apoi cu jumatate din crema de vanilie. Se aseaza cu grija blatul de bezea, se unge cu crema de alune, restul de crema de vanilie si se pune cel de-al doilea blat de cacao.

Intr-o craticioara se pune ciocolata, laptele si untul si se pun pe foc sa se topeasca. Se omogenizeaza bine apoi se toarna peste prajitura, se intinde uniform si se da putin la rece pentru a se intari glazura. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2015, 20:27
buna buna
la 29.04.2015, 20:28
la 29.04.2015, 20:37
Ce bune-s retetele astea vechi, descoperite prin caiete ingalbenite de vreme!
la 29.04.2015, 20:38
Vreau prajiiiii!!
la 29.04.2015, 20:42
buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking