Ingrediente
Blat:
- 9 albusuri
- un praf de sare
- 10 lg zahar
- 85 g nuca de cocos
- 7 lg faina
- 1 praf de copt
Jeleu de capsuni:
- 300-350 g capsuni congelate
- 100 g zahar
- 2 lg amidon alimentar
- 50-60 ml apa
Mai avem nevoie:
- 2 foi de napolitane
- 50 g ciocolata amaruie
- 3 lg lapte
Mod de preparare
Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu ajutorul unei palete. La fel se procedeza si cu faina, pana se omogenizeaza compozitia pentru blat. Se tapeteaza tava de la cuptor cu hartie de copt, se toarna spuma, se niveleaza si se da la ciptor la 180 de grade pt cca 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Jeleul de capsuni: Se scot capsunile din congelator si se lasa sa se dezghete. Siropul pe care-l lasa se pune intr-o craticioara in timp ce capsunile se taie bucati mai mici, feliute. Se pun si acestea in cratita impreuna cu zaharul si se pun pe foc sa fiarba cateva minute. Amidonul se dizolva in lapte, se toarna peste capsuni amestecand repede sa nu faca cocoloase. Daca iese prea gros se mai poate adauga putina apa.
Se scoate blatul din tava impreuna cu hartie de copt. Se unge deasupra cu jumatate din jeleul de capsuni, apoi se lipeste foaia de napolitana. Se apasa putin pentru a face priza buna. Se aseaza prajitura pe o tava, dar pe partea cu napolitana. Se desprinde cu grija hartie de copt, se unge cu restul de jeleu si se pune cea de-a doua foaie de napolitana.
Se pune ciocolata impreuna cu laptele pe foc pana se topeste bine si se omogenizeaza. Se unge foaia de deasupra cu liniute de ciocolata, dupa care se da la rece peste noapte sau pana se vor inmuia putin foile de napolitana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|