Prajitura cu branza de vaci

Postat de gaby_d in Prajituri
31 Oct 2009 | 7387 vizualizari
Prajitura cu branza de  vaci

o reteta pe care-am gasit-o pe culinar.ro si apartine lui KikenHana

Ingrediente

  • 15-16biscuiti
  • 120gr unt/(eu am amestecat 1/2 unt,1/2 margarina)
  • o lingura de zahar
  • 7-800gr branza vaci
  • smantana (aprox o cana si 1/2)
  • 2 cani zahar
  • 3oua
  • zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  • 3 linguri faina
  • 100ml  frisca hulala

Mod de preparare

am inceput cu blatul

am farmat biscuitii si i-am amestecat cu o lingura de zahar

am topit untul si l-am pus peste biscuiti

am amestecat bine

o forma de tort(de 22) am tapetat-o cu hartie de copt si am pus amestecul obtinut presandu-l bine cu mana

am bagat pt 10minute in cuptorul ipreincalzit

 

branza am mixat-o usor

am adaugat zaharul si faina

separat am mixat ouale cu vanilia ,un varf de cutit de sare,coaja si zeama de lamaie(o lingura)

am adaugat apoi o cana de smantana in amestecul de oua apoi am pus totul peste branza si-am amestecat usor

am turnat amestecul peste blat si-am bagat la cuptor

acolo...scrie ca se tine 20minute la cuptor..si se mai lasa 2ore in cuptor cu focul stins..

eu am verificat dupa 20min si nu era legata deloc compozitia,asa ca am lasat focul la mic timp de o ora

probabil depinde de cuptor

eu stiam ca cel din dotare se raceste repede si n-aveam chef sa pap cu lingura din forma:d.

am oprit focul si-am mai lasat o ora prajitura in cuptor

pana ce s-a racit am mixat 100ml hulala,cu 2linguri zahar,o lingura zeama de lamaie,jumatate cana smantana pana ce a capatat consistenta

am ornat prajitura si am dat-o la frigider

scria sa astept 8ore.pt Dumnezeu!nu sunt in stare de asa ceva:))))

de unde atata rabdare?:))))

cred c-am lasat-o doua ore apoi am scos inelul

PS.IN ALTA ORDINE DE IDEI...CUM LUCRATI VOI ASA INCAT BUCATARIA SA FIE CURATA CAND E GATA DE PREPARATA O RETETA?EU IMI PUN MAINILE IN CAP LA FINAL:)))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de vanilie și ouăle și se mixează cu...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu branza si afine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu branza si afine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu branza si afine Se amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2009, 20:18
Ce tare esti! E super prajiturica Eu spal vasele pe masura ce le murdaresc Pana mai prepar altceva, spal si din vase...
la 31.10.2009, 20:39
acum am vazut ca esti din Suceava,,, si mami meu e la origine suceveanca, mai exact din Falticeni, si in zona gasesti cele mai bune prajiturele pe baza de branza... bun bun
la 31.10.2009, 21:25
Oana,mai fac si eu asa,da' nu prea des
la 31.10.2009, 21:27
Ionixule.eu sunt din Brosteni,Suceava,satucul poznelor lui Creanga.d'aia-s plecata cu caprele.
M.a bucur ca mai vaz inc-un pui de moldovean in zona
la 31.10.2009, 22:15
oh, sunt pui de moldoveni... tata-i din Pascani iar mama din Falticeni si s-au gasit pe plaiurile bucurestene cred ca din cauza ca-s pui de moldoveni am eu pofta asta nebuna de a gati

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking