Prajitura cu branza de vaci si visine

Postat de gaby_d in Prajituri
13 Oct 2010 | 16961 vizualizari
Prajitura cu branza de vaci si visine

Ingrediente

  • blatul:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  •  putina sare
  •  1/2 plic praf de copt
  •  3 linguri cacao
crema:
  • doua galbenusuri
  • o cana zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr frisca batuta
  • 4-500 gr visine fara samburi
  • un plic gelatina
  •  o lingurita esenta rom(asa am pus eu..da' nu stiu daca as mai pune..ii schimba gustull:d)
glazura
  • 12 linguri zahar,
  • 7 linguri apa,.
  • 3 linguri cacao
 

Mod de preparare

BLAT:
albusurile se bat spuma
galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa
se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de
albusuri batute spuma
amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma
total
tapetati o tava cu ulei si faina(eu am facut intr-o tava mai micuta)
turnati amestecul si bagati la cuptor pt aprox 30min
CREMA:
galbenusurile le amestecati cu o cana de zahar,zaharul vanilat si bateti bine
adaugati apoi gelatina dizolvata
(este a doua oara cand dau gres cu gelatina de la DR.OETKER,desi o folosesc de ani de zile.o
sa incerc alt tip),branza de vaci,frisca si visinele
amestecati totul si lasati putin la frigider pana incepe sa se lege
taiati blatul in doua si umpleti
GLAZURA:
portionati prajitura si faceti o glazura din 12linguri de zahar,7de apa,.3 de cacao(eu asta
o folosesc frecvent)pe care o turnati calduta peste prajitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2010, 11:50
Nu-mi fac, pen' ca n-am visine.
la 13.10.2010, 11:52
bravo Miha
la 13.10.2010, 11:55
Eu nu-mi fac,stiu ca ne da,zice ea din gura ca nu ne da ...da ne da pana la urma
la 13.10.2010, 11:56
Una peste ochi.
la 13.10.2010, 11:56
mai, azi am gasit-o pe blog si mi-e poftaaaaa))))da' eu am visine si mi-o fac, dar voi....treaba voastra

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking