Prajitura cu branza dulce si gem de caise

Postat de RuxyRux in Dulciuri
22 Dec 2015 | 5356 vizualizari
Prajitura cu branza dulce si gem de caise

O prajitura minunata, delicioasa, usoara si foarte aromata, numai buna pentru masa festiva de Craciun, o recomand cu drag!

Ingrediente

  • 850 gr branza dulce cremoasa( mie imi place cea de la Lidl)
  • 50 gr. amidon de porumb
  • 4 oua mari
  • 125 gr. unt
  • 3/4 plic praf de copt
  • 200 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare roz
  • esenta de rom
  • coaja de la o portocala( Bio)
  • un borcan de gem de caise

Mod de preparare

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.

Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.

Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de rom si la final se  adauga albusurile usor prin invaluire.

Se unge forma cu unt si se pune compozitia. Se coace aproape o ora la 180 de grade. Partea de deasupra trebuie sa devina ferma.

Intre timp se incalzeste usor gemul pana devine fluid si se toarna cald peste prajitura scoasa din cuptor.

Se da la rece prajitura cateva ore.

Pofta buna la deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza dulce, fara coacere

Postat de Anett

Desert prajitura cu branza dulce, fara coacere

Amestecam ingredientele pentru aluat: biscuitii, untul, zaharul, laptele si pudra de cacao pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava si formam un strat subtire pe care ungem cu gem de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2015, 12:24
O bunătate de prăjitură ai făcut rux drag!O mănânci din ochi!
la 22.12.2015, 12:32
E minunata Buni mea draga s-a terminat cat am clipit, de Craciun o prepar din nou Multumesc de prezenta deosebita
la 22.12.2015, 12:34
buna tare, fac si eu
la 22.12.2015, 12:34
ce bunatate ai facut,un deliciu
la 22.12.2015, 12:36
ce bunatate ne-ai adus Rux , foarte buna

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking