Miere, cocos, vanilie, fulgi de ovaz, lime.....o prajiturica putin altfel...dar deliiiiiiiiciiiiiiiiioasa! Promit si garantez cu cuvantul meu de bucataras, o fi destul?! :))))
Ingrediente
1 kg. branza dulce cremoasa( Pilos de la Liddl, ar fi perfecta)
4 oua maricele de tara( cu galbenusul ca aurul)
10 linguri miere
130 gr unt( 82%)
2 linguri ulei de cocos solidificat
vanilie( multa)
100 gr amidon porumb
50 gr. faina de ovaz
50 gr. fulgi de ovaz
o lingura faina de cocos
1 plic praf de copt
zeama si coaja de la 2 lime
2 linguri fulgi de cocos
Decor:
zahar pudra( sau aveti varianta siropului de artar turnat deasupra)
fugi de cocos
bobite de rodie
Mod de preparare
Untul se topeste intr-un vas pe foc mic, se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta.
Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3 minute, se adauga vanilia, apoi branza in cateva transe pana o punem pe toata, mixam fara sa ne oprim, adaugam, amidonul de porumb, faina de ovaz, faina de cocos, fulgii de ovaz, fulgii de cocos( o lingura) praful de copt, coaja si zeama de lime si la sfarsit untul topit.
Ungem forma( 25 cm) cu inel cu unt de cocos si turnam aluatul. Presaram fulgii de cocos si coacem prajitura o ora la 180 de grade. In ultimele 20 de minute am acoperit forma deasupra cu o foaie pergament. Lasam prajitura la racit, apoi o scoatem din forma si o decoram dupa inspiratie. Eu nu am mai avut sirop de artar, l-as fi preferat...dar am pus putin zahar pudra vanilat si bobite de rodie.
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si lime" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Untul se topeste si se lasa in vas.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute).
Branza se amesteca cu un...