Ingrediente
Blat pandispan:
- 3 oua
- 125 gr. faina
- 125 gr. unt
- 125 gr. zahar
- 1 lingurita ulei
- un praf de sare
- vanilie
Crema de branza:
- 650 gr branza dulce
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- 200 gr. zahar
- 50 gr. gris
- vanilie
- coaja rasa de lamaie( BIO)
- esenta de rom
- zahar pudra vanilat
- 2 ciorchini mari de struguri Hamburg
Mod de preparare
Blatul se prepara primul.
Untul se topeste intr-un vas, apoi se raceste imediat.
Ouale se mixeaza cu praful de sare, cu vanilia timp de 5 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, se mixeaza putin si se adauga tot untul topit, iar la final faina( cantarita si cernuta) si praful de copt.
Se tapeteaza baza unei forme de tort si se toarna compozitia. se coace la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade timp de 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Se raceste blatul pe un gratar.
Compozitia de branza:
Se amesteca branza dulce cu ouale, se mixeaza usor, apoi cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia, esenta de rom si la final grisul si smantana.
Aceiasi baza de tort sa tapeteaza cu pergament, se unge usor cu unt si se toarna compozitia de branza.
Se coace 30 de minute sau pana devine ferma deasupra. Se raceste putin se pune deasupra blatul si se intoarce pe un platou.
Se decoreaza cu struguri se se presara cu zahar pudra vanilat.
Pofiticiosii mei au mancat primele felii de prajitura caldute...apoi am pus-o la rece....desigur e buna asa cum va place voua!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|