Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

Postat de RuxyRux in Dulciuri
17 Ian 2016 | 3485 vizualizari
Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

Daca va plac prajiturile cu branza dulce si umplutura de stafide sau alte fructe uscate va recomand aceasta reteta delicioasa! Combinatia de branza dulce si fructe uscate dulci- acrisoare este grozava!

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 5 oua
  • 5 linguri pline de iaurt grecesc( 10%)
  • 250 gr. zahar pudra
  • vanilie
  • 9 linguri gris
  • 3 linguri amidon
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt stins cu putina zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • o mana de stafide aurii
  • o mana de agrise uscate(sau merisoare)
  • zmeura congelata( sau bobite de rodie) pentru decor

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie,  amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga prin invaluire, usor, in compozitie.

Se unge tava cu unt si se adauga aluatul. Se coace prajitura pana devine ferma si se rumeneste usor la 180 de grade.

Se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se orneaza dupa inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Blatul: Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se...

Citeste continuarea

Clatite cu iaurt, cacao si crema caramel

Postat de Corina33

Clatite cu iaurt, cacao si crema caramel

Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2016, 21:16
Ce frageda x
la 17.01.2016, 21:17
la 17.01.2016, 21:18
tare buna
la 17.01.2016, 21:20
Am mai spus, ai o intreaga colectie de prajituri cu branza, numai una si una!
la 17.01.2016, 21:20
Delicioasa, si foarte aspectuoasa!!!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking