Prajitura cu branza dulce, urda si portocale

Postat de RuxyRux in Dulciuri
14 Feb 2016 | 4716 vizualizari
Prajitura cu branza dulce, urda si portocale

Sa va mai spun cat este de minunata? Va las sa descoperiti....:)))))

Ingrediente

Aluat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 400 gr smantana grasa( 20%)
  • coaja de la o portocala mare
  • 200 gr unt
  • zeama de la 2 portocale
  • vanilie
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt

Umplutura:

  • 1 kg urda
  • 1 kg branza dulce(cremoasa)
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
  • pentru decor: coaja de portocala si zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Urda se amesteca cu branza, ouale, vanilia, coaja de portocale si zaharul, se omogenizeaza si se lasa deoparte.

Untul se topeste la foc mic si in el se pune sucul de portocale.

In vasul de mixer se pun ouale, praful de sare si zaharul si se mixeaza 3 minute. Se adauga smantana, vanilia,coaja de portocala si se mixeaza inca un minut. Se pune faina , praful de copt si la sfarsit se toarnain compozitie untul topit si scucul de portocale. Se mixeaza inca 30 de secunde.

Avem nevoie de o tava mare dreptunghiulara( eu am una cat dimensiunea tavii de cuptor), pe care o ungem cu unt si turnam la baza crema de branza si urda.

Deasupra punem aluatul cat decat uniform.  Cu o paleta amestecam usor si scoatem deasupra crema de branza.

Coacem prajitura in jur de 45 sau 50 de minute in functie de cuptor la 180 de grade.

Lasam prajitura la racit, o taiem si apoi o pudram cu zahar pudra vanilat si o decoram cu coaja de portocale.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, urda si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Postat de gaby_d

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca Crusta tarta  Pune intr-un bol untul rece, taiat cuburi, faina, zaharul si sarea. Amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Postat de mihaelar63

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2016, 10:35
buna buna
la 14.02.2016, 10:45
Ce prajiturica pufoasa!
la 14.02.2016, 10:50
Motane...daaaa....e buna buna ) Multumesc!
la 14.02.2016, 10:50
Cat de bine arata! iar combinatia e mortales!
la 14.02.2016, 10:51
Ai vazut Camy? E pufosica tareee ) Multumesc scumpa fata frumoasa!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking