Prăjitură cu brânză şi fructe

Postat de diaconta in Prajituri
28 Iun 2015 | 6733 vizualizari
Prăjitură cu brânză şi fructe

Cum sâmbăta merg de regulă la piaţă, iar acum se găsesc fructe de tot felul, desertul pentru acest sfârşit de săptămână nu putea fi altfel decât unul răcoros şi cu multe fructe. Nu m-am zgârcit deloc la fructe şi am folosit vişine,afine,zmeură şi coacăze roşii. Cu această ocazie am pus la păstrare ,la congelator multe fructe,vişinele urmează să le pun în borcane,ca în fiecare an.

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 500 g brânza de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 120 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • Suc si coaja de lamâie
  • Vanilie de Bourbon
  • Sare
  • 250 g visine(fara sâmburi)+ 2 linguri zahar
  • Afine,zmeura,coacaze roşii

Ingrediente crema:

  • 300 g fructe(zmeura,afine)
  • 5 linguri zahar gelifiant
  • 150 g ciocolata alba

Ingrediente glazura:

  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Am scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar.

An sfarâmat brânza cu o furculita. Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamâie si vanilia în brânza.

Am separat galbenusurile de albusul oualor.

Am mixat foarte bine untul cu zaharul pudra,apoi am adaugat câte un galbenus,mixând bine dupa fiecare.

Am adaugat apoi grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt.

Albusurile le-am mixat foarte bine cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g zahar.

Peste  crema de unt am pus brânza amestecând cu o paleta, iar apoi am încorporat usor spuma de albusuri.

Am pus compozitia într-o tava de 33x25 cm tapetata cu hârtie de copt.

Peste blat am pus visinele scurse de sirop si restul fructelor.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit crema.

Am amestecat fructele cu zaharul gelifian si le-am pus sa fiarba pâna ce amestecul a scazut si s-a îngrosat.

Cu zaharul gelifiant dureaza doar câteva minute, daca folositi zahar normal, va dura ceva mai mult.

Am lasat sa se raceasca.

Intre timp am topit ciocolata alba pe baie de aburi, apoi am încorporat-o în sosul de fructe.

Am lasat-o putin la frigider sa se întareasca.

Am taiat blatul în doua pe lungime, am pus un strat de crema si am acoperit cu al doilea blat.

Peste al doilea blat am pus iarasi crema si peste aceasta ciocolata alba topita.

Am mai lasat la frigider o ora,apoi am servit-o.

 

Poftă bună !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Umplutura:  Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2015, 22:31
Buna prajitura asta cu muulte fructe de sezon!
la 28.06.2015, 22:41
buna buna
la 28.06.2015, 22:42
ioi, ce faina-i
la 28.06.2015, 22:43
Ce prajitura, ce combinatie si ce aspect!
la 28.06.2015, 22:47
Durere ))

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking