Prăjitură cu brânză şi vişine

Postat de madi_marin in Prajituri
16 Mar 2013 | 3467 vizualizari
Prăjitură cu brânză şi vişine

Prăjitura asta e rezultatul unui eşec. Dar cum nimeni nu e perfect, nici eu nu-mi doresc sa fiu perfecta şi sa fac preparate perfecte şi cred ca fiecaruia i s-a intâmplat să aibă zile în care nu iese nimic cum trebuie....cel puţin în bucătărie.

Ingrediente

  • 500 g brânză de vacă
  • 4 ouă
  • 4 linguri cu griş
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 cană de zahăr
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 300 g vişine (fără sâmburi din compot sau congelate)
  • 50 g ciocolată albă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • esenţă de vanilie
  • gem de vişine şi ciocolată albă pentru ornat

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu jumătate de cană de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.

Peste crema de gălbenuşuri se pune brânza, praful de budincă, esenţa, praful de copt, ciocolata mărunţită cu cuţitul, frişca bătută obţinută din 150 ml lichidă, apoi se încorporează spuma de albuşuri şi vişinele decongelate, sau dacă sunt din compot, scurse bine.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziţia şi se dă totul la cuptor la foc mic pentru 1 oră.

Când e gata, se răceşte un pic, apoi se zdrobeşte cu furculiţa şi se pune compoziţia în forme individuale, se tasează bine, apoi se răstoarnă şi se ornează fiecare în parte cu restul de frişcă bătută, gem de vişine şi ciocolată albă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi vişine " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2013, 17:24
Ce "eşec" minunat ai scos Madi De ce n-aş greşi şi eu aşa vreo trei deserturi
Super!
la 16.03.2013, 17:26
super
la 16.03.2013, 17:31
Padre...multumesc...
la 16.03.2013, 17:32
jolygina...multumesc...
la 16.03.2013, 17:34
daca nu ne-ai spus unde e defectul,noi o luam ca fiind foarte buna si cu aspect!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking