Ingrediente
- 150 ml cafea
- 150 gr unt
- 150 ml lapte
- 150 gr zahar
- 150 gr ciocolata neagra 70%
- 300 gr faina
- 30 gr cacao neagra
- 4 oua
- vanilie
- 1 esenta de rom
- un praf de sare
- 1/2 plic praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- 9 bomboane Rocher Ferrero
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare
Punem bomboanele la congelator.
Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim, ciocolata si o topim, apoi laptele rece, vanilia, esenta de rom, faina , cacaoa si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Amestecam foarte bine cu un tel.
Ouale le mixam 30 de secunde cu un praf de sare, apoi cu zaharul 5 minute. Adaugam compozitia de ciocolata si mixam pana se amesteca bine.
Ungem forma cu unt( eu am avut o tava rotunda de 28 cm in diametru), punem aluatul si coacem prajitura 16 minute la 180 de grade. Scoatem prajitura din cuptor, imediat scoatem de la congelator si punem bombonelele deasupra, le impingem usor in interior, sa nu crapam prajitura ( avem grija sa ne miscam repede) si mai tinem prajitura in cuptor maxim 3 minute. O lasam la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat. O taiem numai cand este rece complet.
Un deliciu pentru o duminica frumoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|