Prajitura cu caramel a la merisor

Postat de babi5 in Prajituri
23 Dec 2014 | 3251 vizualizari
Prajitura cu caramel a la merisor

Am vazut, mi-a placut si am executat. Am respectat cantitatile cu mici modificari la materia prima, sunt produse care nu le-am avut, asa ca am inlocuit cu ce am avut. La crema iarasi nu am respectat tehnica, fiindca seamana bine cu griliajul meu de la foile de napolitane am facut-o asa, am simplificat un picut. Prajitura este super buna, o recomand cu mare drag. Multumesc Merisor. P.S Merisor a folosit o tava mai mica si a facut patru foi, eu avand numai tavi mari 40/45cm. Am facut numai trei foi.

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar farin
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 800 gr faina
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 plic amoniac
  • 1 lingurita suc lamaie (sau otet)
  • Pentru crema
  • 250 gr zahar pentru caramel
  • 250 gr pentru crema
  • 4 oua
  • 250 gr nuca macinata
  • 300 gr rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 3 linguri faina
  • Pentru glazura
  • 250 gr ciocolata menaj
  • 30 gr rama (1 lingura)
  • 50 ml lapte
  • 30 gr bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru si adaugam treptat faina framantand pana (ne ramane mana curata, adica nu se mai lipeste aluatul de mana).

Formam o bila, acoperim cu o folie si lasam la rece 30 minute. Apoi impartim aluatul in trei parti egale, intindem si punem pe dosul tavii unse (daca foaia este mai mare decat tava, cu un cutit taiem marginile sa ramana dreapta), apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Repetam operatia pana terminam foile.

Crema: Mixam ouale cu 250 gr zahar si zaharul vaniliat,apoi adaugam laptele si cele trei linguri de faina, punem pe aburi si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca. Adaugam nuca macinata, margarina taiata cuburi, lasam sa se incorporeze bine, apoi adaugam cele 250 gr zahar caramelizat. Amestecam bine, lasam putin sa se raceasca si incepem sa umplem foile (foaie, crema, foaie)

Glazura: Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, adaugam laptele si Rama si lasam sa se topeasca bine, apoi intindem peste ultima foaie cu miscari repezi (sa nu se intareasca ciocolata). Ornam cu bombonele colorate pentru decor. Lasam sa se inmoaie pana a doua zi, apoi portionam dupa preferinta.

Sa va fie de folos si reteta mea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel a la merisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Prajitura de vara cu fructe

Postat de Creatsa

Prajitura de vara cu fructe

Taie fructele in felii mai mici iar daca sunt foarte zemoase lasa-le la scurs intr-o sita. Mixeaza untul la temperatura camerei pana devine cremos apoi adauga galbenusurile unul cate unul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2014, 15:56
la 23.12.2014, 16:40
la 23.12.2014, 17:49
Foarte bună!
la 23.12.2014, 18:12
MotanLaOale, Adele,Bunica este supet buna , va multumesc
la 23.12.2014, 18:39

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking