Desert prajitura de caramel

Postat de Zamfira in Prajituri
16 Oct 2015 | 30243 vizualizari
Desert prajitura de caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 pachetele cafea 2 in 1
  • praf de sare
  • Crema de caramel:
  • 2 pliculete budinca de caramel
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Blatului: Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina, cafeaua instant si praful de copt.

In final adaugam albusurile spuma (in care am adaugat un praf de sare).

Amestecam totul cu grija pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava de prajituri tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade, primele minute lasam focul la maxim, apoi reducem intensitatea. Timp de coacere 30-35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca.

Crema: Fierbem budinca din 2 pliculete praf de budinca, 500 ml lapte si 4 linguri zahar tos si o lasam apoi la racit. Frecam untul cu 4 linguri zahar pudra.

In final omogenizam cele doua compozitii cu mixerul pana cand se amesteca untul cu budinca. Atentie: budinca trebuie sa fie foarte rece!

Batem frisca 450 ml spuma tare.

Caramelizam 3 linguri de zahar si cand are culoarea de chihlimbar adaugam 50 ml frisca lichida si 1 lingura ulei. Atentie la aburii fierbinti care se produc odata cu adaugarea lichidului de frisca!

Intindem crema de caramel pe suprafata blatului rece.

Deasupra punem frisca batuta tare, iar in final sosul de caramel (usor caldut) distribuit cu o lingura, iar apoi amestecat putin in frisca cu ajutorul unei furculite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2015, 21:39
buna buna
la 16.10.2015, 21:40
Asa e, cam-cam buna!
la 16.10.2015, 21:44
Ceva cu carnati nu ai?
la 16.10.2015, 21:45
bun bun!
la 16.10.2015, 21:46
Cleme, am si cu canat ))))

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking