Ingrediente
- Blat
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana cacao
- 2 cani apa(compot)
- 2 linguri otet
- 1 praf de sare
- esenta de rom
- 1 praf de copt
- Sirop de cacao
- 100 ml apa
- 3 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- esenta de rom
- Crema de ciocolata
- 150 g ciocolata
- 150 ml frisca
Mod de preparare
Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine.
Facem 3 adancituri in amestec si in fiecare adaugam, uleiul, otetul si esenta.
Amestecam adaugand treptat apa (eu am folosit compot de visine)
Compozitia o turnam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 30 min. (sa treaca testul cu scobitoare.
Intre timp fierbem ingredientele pentru sirop pana ce se dizolva zaharul si lasam sa se raceasca
Cand scaotem tava de la cuptor o insiropam si o lasam sa se raceasca.
Se mixeaza crema de ciocolata si adaugam peste blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|