Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 50ml ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3linguri cacao
- esenta de vanilie
- Ingrediente crema:
- 3 oua
- 150g zahar pudra
- 100g ciocolata
- 200g unt
- 2 linguri cacao
- 50ml frisca lichida
Mod de preparare
Dupa cum am mai spus si in retetele anterioare, cuptorul meu are ceva probleme asa ca am copt foile pe rand. Urmeaza sa facem 3foi deci pentru 1 foaie procedam astfel: Mixam 2 albusuri spuma tare. Adaugam apoi 4 linguri din zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si cele 2 galbenusuri.
Dupa ce am incorporat galbenusurile punem si uleiul si amestecam.Adaugam apoi si faina,cacaua si praful de copt. Omogenizam bine si punem apoi o lingurita de esenta de vanilie. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina apoi dam blatul la coptor pana cand s-a copt. Procedam la fel si cu celalalte 2 blaturi.
Pregatim acum una dintre cele mai bune creme de ciocolata! Asadar, pe baie de aburi punem ouale si zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.
Mixam amestecul de oua la viteza maxima pana cand compozitia s-a racit (dureaza aprox. 10 minute). Separat, topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Adaugam ciocolata topita peste crema de oua si amestecam bine. Separat, mixam untul moale (la temperatura camerei) cu cacaua. Adaugam apoi crema de ciocolata, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare adaugare.
Nu-i asa ca arata perfect?
Impartim crema in 3 si asamblam astfel: in tava punem primul blat,apoi o treime din crema, urmatorul blat, crema , al3lea blat si apoi restul de crema. Eu am pus deasupra un mix de cacaua pentru lapte si capucino.
Dam prajitura la frigider cateva ore apoi mancam repede din ea, pana mai apucam!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|